NOAPTEA INSTITUTELOR CULTURALE – 20 iunie 2014

flyerNIC_net1

Am primit un mesaj din partea Institutului Cultural Turc. Il postez aici mai ales pentru cei care sunt interesati de oferta de cursuri, pentru ca in cadrul evenimentului este prezentata si o lectie demonstrativa de limba turca.

La Centrul Cultural Turc Yunus Emre (Vasile Lascar nr.96,sector 2,Bucuresti) pe parcursul celor 5 ore prevazute frumosului eveniment al Noptii Institutelor Culturale veti avea ocazia sa descoperiti atat cultura cat si bucataria turceasca.

Participantii vor intra in contact cu ateliere de creatie artistica,proiectii de filme turcesti ,lectii demonstrative de limba turca ,muzica si nu in ultimul rand o expozitie de arta culinara. Vor fi spaţii special amenajate pentru demonstraţii de preparare al ceaiului şi cafelei turcesti.

17.00-18.00-Cursuri de limba turca-lectie demonstrativa.
Sunteti curiosi de cursurile de limba turca organizate de Centrul Cultural Turc Yunus Emre din Bucuresti ?Atunci avezi ocazia sa participati la o lectie demonstrative de limba turca pentru nivelul de incepatori sustinuta de echipa de profesori ICT .

18.00-20.00 – Atelierele de creatie artistic “EBRU”(pictura pe apa)
“Ebru”este arta de a desena pe apa, desenele astfel realizate fiind transpuse pe hartie. Este o arta traditionala turceasca.

18.00-20.00 Cu siguranta toti stim cine este Nastratin dar nu foart multi s-au intalnit cu scrierile lui..si e un prilej foarte bun de a da viata cuvintelor, pildelor si situatiilor comice scrise cu atat de multa culoare de Nastratin Hoca.
Vom prezentam publicului, din 20 in 20 de minute….cate 30 de minute pline de haz si umor, din scenetele marelui Nastratin. Cei ce vor vizita centrul nostru cultural vor avea posibilitatea sa faca astfel cunostinta cu scene, intamplari in care vor regasi personaje vii ce traiesc si astazi prin amintirea marelui Nastratin. Interpretare: Gabriela Ionita si Ionela Palasca.

20.00-20.30 – „Concert de muzica clasica orientala’’ sustinut de grupul vocal instrumental Anton Pann

Un moment inedit îl va constitui Asociaţia pentru Cultură şi Tradiţie Anton Pann, prin „împletirea” armonioasă a unor compoziţii baroce cu muzica clasică, orientală (din secolele XVII-XIX), prin utilizarea instrumentelor specifice perioadei şi prin iscusinţa artiştilor profesionişti ce vor transpune, pentru o jumatate de ceas, publicul participant, în atmosfera curţilor domnitorilor români ai acelor timpuri.
Seara va fi „aromată” şi „indulcită” cu cafea la nisip, ceai turcesc, baclavale şi alte „bunătăţuri” culinare de curte.
Seara va fi „aromată” şi „indulcită” cu o ‘’Expozitie de arta culinara’’ cu spaţii special amenajate pentru demonstraţii de preparare al ceaiului şi cafelei turcesti.

21.00-22.30 – Proiectia de film ‘’Tatăl meu şi fiul meu ‘’- Un film extrem de emotionant despre dragostea dintre un parinte si fiul sau, despre dezamagire, iertare si noi sanse.

Reclame

Parerea ta:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s